De 10 voordelen van e fulfilment

De 10 voordelen van e fulfilment

mei 23, 2024

Is jouw webshop zodanig gegroeid dat je niet alleen opslagruimte nodig hebt voor je voorraad, maar ook hulp nodig hebt bij het verzenden van de bestellingen? Dan is het uitbesteden van de fulfilment van je webshop aan een logistieke partner precies datgene dat jou kan helpen om verder te groeien. Door de fulfilment uit handen te geven aan een fulfilment bedrijf, behoud je de volledige controle over jouw webshop terwijl de partner de belangrijkste zorgen van je overneemt. Hierna zetten wij de 10 voordelen van e fulfilment voor jou op een rij.

Voordelen e fulfilment

1. Stay focused

Geef jij de fulfilment van jouw webshop uit handen aan een fulfilment bedrijf? Dan blijf jij in staat om je volledig te focussen op datgene waarin jij uitblinkt: verkopen. Het fulfilment bedrijf zorgt voor de volledige afhandeling van binnenkomende bestellingen tot aan retour ontvangen pakketjes. Doordat jij niet meer bezig hoeft te zijn met de praktische zaken omtrent voorraadbeheer en het verzenden van bestellingen, houd je meer tijd over om je te richten op de verkoop van je goederen.

 

2. Groei

Doordat jij meer gefocust bent op het verkopen van jouw goederen, zal jij sneller in staat zijn om te groeien. En ook dit kun je geheel zorgeloos doen. Want wanneer jij groeit, groeien wij met jou mee. 

 

3. Bespaar tijd

Doordat je zelf niet meer hoeft om te kijken naar het verzenden van de orders, bespaar je ook nog eens ontzettend veel tijd. Dit is misschien wel één van de fijnste voordelen van e fulfilment. Je hoeft zelf namelijk niet meer naar de opslagruimte te gaan om goederen te sorteren, in te pakken en aan een koerierdienst mee te geven. En dat is fijn want veel servicepoints zijn alleen tijdens kantooruren geopend. Wij werken ook na kantooruren door. De ingepakte orders worden gedurende de gehele dag, ook in de avonduren, door onze logistieke partners opgehaald om bij jouw klanten bezorgd te worden.

 

4. Bespaar ruimte

Een belangrijke voordeel van e fulfilment is dat je een hoop ruimte bespaart als je besluit om een logistieke partner in de arm te nemen. Je hebt namelijk geen enorme opslagruimte meer nodig om je voorraad in kwijt te kunnen. Ook hoef jij je geen zorgen meer te maken of de gehele voorraad wel in de opslagruimte past. Wij groeien namelijk gewoon met jou mee. In onze warehouse hebben wij ruimte genoeg om op- of af te schalen afhankelijk van de voorraad. Zo hoef je dus nooit een grotere opslagruimte te huren dan je daadwerkelijk nodig hebt.

 

5. Lever sneller

Sem fulfilment maakt gebruik van een ervaren team van orderpickers voor het inpakken en verzenden van jouw orders. Dankzij ons team zijn wij in staat om alle binnengekomen orders dezelfde dag nog te verzenden. Daarnaast hebben wij goede afspraken met onze bezorgdiensten die iedere dag meerdere keren bij ons op de stoep staan om pakketjes aan te nemen en te bezorgen. Zo hoeven jouw klanten nooit lang te wachten op hun bestellingen. Wij zorgen er namelijk voor dat hun pakketje de volgende dag al wordt bezorgd.

 

6. Bespaar geld

Eén van de andere belangrijke voordelen van e fulfilment is dat je uiteindelijk geld kunt besparen door de fulfilment van je webshop uit handen te geven. Jij hoeft namelijk geen geld meer uit te geven aan personeel  voor het verwerken van de orders. Dit scheelt een hoop kosten. Zeker wanneer de hoeveelheid orders dagelijks verschilt. Personeel betaal je namelijk ook op de dagen dat zij wel staan ingeroosterd, maar er niet veel werk te verrichten is. Worden de orders door een fulfilment bedrijf verwerkt, dan betaal je alleen voor datgene dat je ook daadwerkelijk gebruikt. 

Daarnaast komt natuurlijk bij dat wij lange volume afspraken hebben met onze grote bezorgdiensten.  Hierdoor betaal je uiteindelijk minder verzendkosten voor jouw orders. Zeker wanneer je veel orders te verwerken hebt, kan dit behoorlijk wat geld besparen.

 

7. Houd het overzichtelijk

Een betrouwbare fulfilment partner zorgt ervoor dat jij altijd een goed overzicht behoud op jouw voorraad, openstaande orders en status van verzendingen. Daarom maken wij gebruik van een WMS systeem waartoe onze klanten toegang hebben. Een WMS is een systeem waarmee jij eenvoudig en snel inzicht hebt in jouw voorraden en de magazijnhoeveelheden kunt beheren. Met het WMS systeem kun je ook alle andere processen in de distributieketen, zoals de logistiek en bestelprocessen, inzien en aansturen.

 

8. Kies voor veiligheid

Door te kiezen voor e fulfilment bij een betrouwbare fulfilment partner, kies je voor veiligheid. Bij ons staan jouw goederen veilig en zorgvuldig opgeslagen in ons beveiligde warehouse. Wij verliezen jouw goederen niet uit het oog. Je kunt dus met een gerust hart jouw voorraad bij ons achterlaten. Bovendien kun je alle bewegingen van je orders volgen in ons WMS systeem. Hierdoor weet je precies waar jouw goederen zijn, hoeveel er verkocht zijn en welke retourgoederen er ontvangen zijn.

 

9. Flexibiliteit

Een fulfilment bedrijf neemt het gehele logistieke gedeelte van jouw webshop van jou over. Hierdoor kun jij veel flexibeler zijn in jouw aanbod. Besluit jij om in plaats van alleen aan particulieren ook aan retailers of aan groothandels te leveren, dan beschikken wij over de mogelijkheden om hieraan te voldoen. Zelf hoef je niet na te denken hoe dit logistiek geregeld moet worden, dat doen wij voor je!

 

10. Behoud tevreden klanten

Klanten zijn het meest tevreden wanneer een bestelling snel én zonder schade wordt geleverd. We gaven het al aan dat wij, door ons team van orderpickers en afspraken met bezorgdiensten, jouw orders vaak de volgende werkdag al kunnen bezorgen. Maar met een snelle levering alleen ben je er natuurlijk niet. Wij hebben daarnaast ook alles in huis om jouw goederen zodanig professioneel in te pakken dat deze ook zonder schade de klant bereiken.

Wil jij ook meer tijd over houden zodat jij je kan focussen op de groei van jouw webshop? Vul dan hier jouw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk vrijblijvend contact met je op! Mocht je eerst nog vragen hebben over het uitbesteden van je fulfilment, dan kun je contact met ons opnemen via 088 – 606 94 00 of via info@semfulfilment.nl.

Meer blogs bekijken
×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?