Wat is de definitie van fulfilment?

Wat is de definitie van fulfilment?

mei 23, 2024

Iedereen in de e-commerce wereld kent de definitie “fulfilment”, maar weten vaak niet wat het exact betekent en waar het voor staat. De definitie wordt dan ook vaak op diverse manieren geschreven, waaronder “fullfilment” en “fulfilment”. De juiste benaming is fulfilment en in deze blog geven wij een korte en duidelijke beschrijving van de definitie “fulfilment”.

 

Wat is de betekenis van fulfilment?

We gaan het niet moeilijker maken dan het is! Fulfilment is een beknopte beschrijving van het gehele logistieke proces bij zowel online als offline winkels. Je moet hierbij denken aan het afhandelen van de bestellingen, het opslaan van de artikelen, verwerken van retourzendingen en alle overige stappen die te maken hebben met het logistieke proces.

 

Hoe werkt een fulfilment?

Fulfilment is volledige logistiek proces, van het aannemen van inkomende artikelen, het beheren van het magazijn, het inpakken van artikelen en het versturen van pakketten naar de klant. De werking is dan ook vrij eenvoudig uit te leggen, namelijk een klant doet een bestelling op jouw bestelling en alles wat daarna gebeurt hoort bij het fulfilment proces.

 

Wat is het verschil tussen fulfilment en e-fulfilment?

Met fulfilment wordt het gehele logistieke proces bedoeld, dus hiermee doelen ze op het orderverwerkingsproces van zowel webshops en fysieke winkels. Bij e-fulfilment praten we over het logistieke proces bij enkel en alleen webshops. Dit is dan ook het enige verschil tussen deze definities.

 

Wat doet een fulfilment center?

Fulfilment centers houden zich volledig bezig met het behandelen van het logistieke proces bij zowel webwinkels als fysieke winkels. Een fulfilment center neemt dan ook letterlijk alle taken uit handen, zoals het inpakken, verzenden en op voorraad leggen van artikelen. Op deze manier hebben webshopeigenaren geen omkijken meer naar deze tijdrovende taak en kunnen zij focussen op andere belangrijke taken binnen de onderneming.

Fulfilment uitbesteden aan een fulfilment center?

Heb jij een webshop of een fysieke winkel? En zou je maar al te graag jouw fulfilment uit willen besteden aan een fulfilment center in Nederland of België? Wij van SEM Fulfilment zijn een professioneel fulfilment center. Wij nemen dan ook graag de afhandeling van het logistieke proces uit handen zodat jij kunt focussen op andere belangrijke taken binnen jouw onderneming.

 

Heb je vragen over fulfilment? Lees hier alles over wat fulfilment is en wat een fulfilment center voor jouw onderneming kan betekenen!

Meer blogs bekijken
×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?