E-fulfilment in Nederland? Duurzame oplossing voor jouw webshop!

E-fulfilment in Nederland? Duurzame oplossing voor jouw webshop!

mei 23, 2024

Wil je de e-fulfilment van jouw webshop uitbesteden aan een duurzaam fulfilment center in Nederland? Wij nemen het volledige logistieke proces uit handen en ontzorgen jou van deze onmisbare taak! In deze blog nemen we je mee in het logistieke proces van webshops en leggen we je uit wat e-fulfilment betekent. Daarnaast leggen we je uit waarom het des te belangrijker is om zo snel mogelijk te beginnen met het uitbesteden van je e-fulfilment. Nieuwsgierig geworden? Lees hieronder verder!

 

Wat is e-fulfilment?

Fulfilment is de volledige afhandeling van het logistieke proces van jouw webshop of fysieke winkel. Bij e-fulfilment ligt dit echter iets anders, want hier gaat het om het logistieke proces van enkel en alleen webshops. Dit start vanaf het moment dat de klant de bestelling plaatst tot aan het leveren van de bestelling. Het gaat dus om alle logistieke taken binnen e-commerce, zoals het verwerken, opslaan en verzenden van artikelen.

 

  • Ontvangst en beheer van jouw artikelen
  • Verwerken en afhandelen van bestellingen
  • Pakken en verzamelen van bestellingen
  • Verzenden van bestellingen naar de klant
  • Afhandeling van retourzendingen

 

Waarom is e-fulfilment zó belangrijk?

Klanten verwachtingen meer en meer van webshops, en dat is in 2023 niet anders. Klanten verwachten een razendsnelle bezorging zonder fouten, waardoor het van groot belang is om de e-fulfilment van jouw webshop in orde te hebben. De fulfilment uitbesteden aan een fulfilment center is hierdoor een ideale uitkomst. Dit resulteert in een hogere klanttevredenheid, waardoor je huidige klanten blijven en je sneller nieuwe klanten aantrekt.

 

Wat is een e-fulfilment center?

We praten voortdurend over e-fulfilment, fulfilment en fulfilment centers, maar wat is een fulfilment center eigenlijk. Een fulfilment center is een e-commerce bedrijf die alle taken met betrekking tot het logistieke proces uit handen nemen. Dit biedt jou de mogelijkheid om het volledig fulfilment proces te automatiseren en te focussen op andere belangrijke taken binnen jouw webshop. Terwijl zij alle bestellingen afhandelen, kun jij werken aan het lanceren van nieuwe producten en optimaliseren van je huidige producten.

 

E-fulfilment uitbesteden aan een fulfilment center?

Wil je de complete orderafhandeling uitbesteden aan een vakkundig e-fulfilment center? Dat kan bij SEM Fulfilment! Wij zijn een fulfilment center in Nederland dat alle logistieke taken verzorgt bij zowel grote als kleine webshops. Zo beschikken wij over een razendsnelle integratie met elk platform, wat resulteert in een real-time dashboard, waardoor het logistieke proces op elk moment zichtbaar is voor jou als webshopeigenaar.

 

Wat kost het uitbesteden van e-fulfilment?

Als we kijken naar de kosten van het uitbesteden van je e-fulfilment, dan is het belangrijk om te weten dat het maatwerk is. De totale kosten zijn dus afhankelijk van een aantal losse kostenplaatjes, zoals de opslagkosten, orderverwerking en verzending. Daarnaast hangt dit ook af of je wenst gebruik te maken van maatwerk diensten. Dit alles bepaalt de uiteindelijke kosten.

 

Benieuwd naar wat het uitbesteden van e-fulfilment voor jouw webshop gaat kosten? Neem contact met ons op en ontvang een vrijblijvende offerte!

Meer blogs bekijken
×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?