E-fulfilment – Tips voor een betere klantervaring

E-fulfilment – Tips voor een betere klantervaring

jul 31, 2024

Ben jij de eigenaar van een webshop? En ben je nieuwsgierig naar manieren om het aantal bestellingen te zien stijgen? Maak kennis met SEM Fulfilment, een fulfilment center in Nederland! Onze specialisten hebben een aantal onmisbare tips op een rijtje gezet, en dit in combinatie met de diensten binnen ons fulfilment zorgt ervoor dat het gehele proces vlekkeloos en soepel verloopt. Het aantal bestellingen verhogen en een betere klantervaring? In deze blog ontdek je wat een fulfilment center voor jouw webshop kan betekenen!

Biedt gratis verzending aan

Wist je dat het aanbieden van gratis verzending tot een betere klantervaring kan leiden? Het is echt waar, en wordt dan ook gezien als één van de meest effectieve manieren om het aantal bestellingen te zien stijgen. Dit in combinatie met het uitbesteden van je logistiek aan een fulfilment center is een krachtige manier om klanten de best mogelijke verzending te garanderen, zodat zij ook daadwerkelijk hun bestelling op jouw webshop doen.

Hand schudden

Informeer klanten met een nauwkeurige verzendschattingen 

Je wilt natuurlijk niet voor verrassingen komen te staan, zowel als webshop en klant. Het informeren van je klanten over de verzending en de levertijden is dan ook van groot belang. Samen met een fulfilment center kun je perfect inspelen op de vraag van de klant omtrent de bezorging, en worden de verzendschattingen daadwerkelijk nagekomen. Dit resulteert vervolgens in een vertrouwd gevoel bij je klanten.

Biedt kortingen en promoties aan voor een betere klantervaring

Heb je al gedacht aan het bieden van kortingen of speciale promoties op jouw webshop? Zo kun je bijvoorbeeld kiezen om specifieke artikelen te bundelen of een cadeau toe te voegen aan elke bestelling. Wij als fulfilment center nemen deze taken graag voor je uit handen, zodat je hier geen omkijken naar hebt. Met onze maatwerk diensten voeren wij namelijk ook extra werkzaamheden uit, zoals het toevoegen van bedankkaartjes, bundelen van artikelen of het toevoegen van folders.

Breid je assortiment uit met nieuwe producten

Blijven innoveren en optimaliseren is ontzettend belangrijk als bedrijf. Zo moet je voortdurend op zoek gaan naar verbeteren, en je assortiment uitbreiden met nieuwe producten, zodat je niet stagneert. Echter komen hierbij ook een aantal andere dingen bij kijken, waaronder een stijging van het aantal orders. Geen stress! Met een fulfilment center heb je dit razendsnel opgelost. Wij van SEM Fulfilment nemen het volledige logistieke proces voor onze rekening, terwijl jij kan focussen op het verder ontwikkelen van jouw webshop.

Zorg voor een optimale klantenservice voor een betere klantervaring

Uiteraard hebben wij nog een goede tip! Een goede klantenservice is onmisbaar en is dan ook een belangrijke factor binnen jouw webshop. Een klantenservice moet namelijk alle vragen van de klant beantwoorden, zodat zij nooit voor verrassingen komen te staan. Het is dan ook niet gek dat een geweldige klantenservice resulteert in een positieve klantervaring. En het is een feit; meer informatie resulteert in minder vragen van klanten, wat uiteindelijk zorgt voor meer bestellingen.

Fulfilment center laat het in goede banen leiden

Het gebruik van de juiste strategieën helpt bij het creëren van meer bestellingen, maar je wilt natuurlijk wel dat je controle houdt over het stijgende aantal bestellingen. Een samenwerking met een vakkundig en ervaren fulfilment center is dan een uitkomst. Terwijl wij van SEM Fulfilment het logistieke proces uitvoeren, kun jij focussen op andere taken om de concurrentie op het internet voor te blijven.

 

Klinkt dit allemaal als muziek in de oren? Neem contact met ons op en ontvang vrijblijvend advies over de vele mogelijkheden binnen ons fulfilment center

Meer blogs bekijken
×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?