Fulfilment Center met een extra late cut-off tijd

Fulfilment Center met een extra late cut-off tijd

mei 23, 2024

Een razendsnelle en duurzame verzending is natuurlijk een absolute must-have voor elke webshop! Nadat de klant op de bestellen heeft gedrukt, zal achter de schermen het logistieke proces in gang worden gezet. Dit kost echter tijd en veelal worden beloftes over late cut-off tijd niet nagekomen door webshops. Wij van SEM Fulfilment hanteren wel een extra late cut-off tijd van maar liefst 23:00 uur, waardoor jouw klanten ook tot in de late avond zonder moeite een bestelling op jouw webshop kunnen plaatsen. Ben benieuwd naar het effect van een late cut-off tijd? Lees hieronder verder!

 

Wat is een cut-off tijd?

Het antwoord op deze vraag is eigenlijk vrij simpel! Het is het laatste tijdstip waarop bezoekers op jouw webshop een bestelling kunnen plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan “Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis”.

De vraag naar een extra late cut-off tijd wordt steeds groter, omdat klanten met de dag veeleisender worden. In het verleden was een cut-off tijd van 12:00 uur vrij normaal, maar nu is dat de reden waarom veel webshops bestellingen mislopen. Je wilt natuurlijk als webshop dat jouw klanten tot op het laatste moment nog een bestelling kunnen plaatsen en het artikel de volgende dag al in huis hebben. Het hanteren van een extra late cut-off tijd zorgt voor meer klanten en dat is dan ook uit onderzoek gebleken.

Cut-off tijd

Is een late cut-off tijd alleen voor grote webshops?

Als kleine en grote webshop wil je jouw klanten snel en effectief helpen, waardoor het tijdig leveren van bestellingen een belangrijke factor is. Als je geen late cut off tijd hanteert, dan is de kans groot dat de klant de bestelling pas een aantal dagen later ontvangt en dat oogt in de huidige maatschappij zeer onprofessioneel en amateuristisch. Hierdoor is het zowel voor grote als kleine webshops een must have.

 

Hoe hanteer je een late cutoff tijd als kleine webshop?

Als kleine of snelgroeiende webshop is het vaak moeilijk om een late cut off tijd te hanteren, omdat je afhankelijk bent van een postkantoor of omdat je te weinig bestellingen hebt om de koerier om 22:00 uur langs te laten komen. In deze gevallen is het verstandig om een samenwerking aan te gaan met een fulfilment center, zodat jij geen omkijken meer hebt naar het logistieke proces. Daarnaast bieden wij van SEM Fulfilment een extra late cut-off tijd van 23:00 uur aan, waardoor jouw klant tot laat in de avond jouw producten kunnen bestellen.

 

Kies voor een late cut-off tijd met SEM Fulfilment

Wij van SEM Fulfilment staan klaar voor zowel grote, kleine als snelgroeiende webshops en hanteren een extra late cut off tijd van 23:00 uur. Zo verzorgen wij het volledige logistieke proces, van de opslag tot het verzenden naar de klant. Hierdoor kan jij focussen op andere belangrijke werkzaamheden en door onze late cut-off tijden kunnen jouw klanten tot laat in de avond op de bestelknop drukken.

 

Wil jij een levering binnen 24 uur kunnen garanderen? Kies dan voor SEM Fulfilment en biedt jouw klanten een extra late cut-off tijd van 23:00 uur!

 

 

Meer blogs bekijken
×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?