Fulfilment center voor jouw webshop: Hoe werkt het?

Fulfilment center voor jouw webshop: Hoe werkt het?

jul 19, 2024

Als webshop wil je natuurlijk het gehele logistieke proces uit handen geven aan een professioneel fulfilment center. Het is echter wel belangrijk om te weten hoe het fulfilment proces verloopt, waardoor wij in deze blog het fulfilment proces stap voor stap uitleggen. Door ons geautomatiseerde fulfilment center, kunnen wij ten alle tijden razendsnel en duurzaam de dagelijkse pakketten versturen. Wij zijn continu op zoek naar manieren om ons proces te verbeteren en versnellen om zowel onze partners als klanten tevredenheid te creëren. Ben je nieuwsgierig hoe ons fulfilment proces verloopt? Lees hieronder verder!

 

Hoe werkt fulfilment bij SEM Fulfilment?

Wij van SEM Fulfilment verzorgen de gehele goederenstroom van jouw webshop. Wij ontvangen de artikelen, slaan deze veilig op in ons magazijn en verzenden de bestelling binnen de levertijd naar jouw klanten.

Ook verzamelen we de producten, waarna deze zorgvuldig worden ingepakt.  Zo kunnen de producten onbeschadigd door de klant worden ontvangen. Hierbij maken wij gebruik van duurzaam en milieuvriendelijke verpakkingsmateriaal, waardoor wij samen bijdragen aan een groene wereld.

Het retourproces verloopt soepel en vlekkeloos. De retourzendingen worden namelijk bij ons gecontroleerd en opnieuw toegevoegd aan de voorraad van je webshop. Hieronder leggen we je haarfijn hoe ons logistieke proces eruitziet.

 

Ontvangst en de opslag van producten

Het fulfilment van webshops start uiteraard met het ontvangen de artikelen. Ons team controleert de producten en pakt deze vervolgens uit, zodat deze overzichtelijk opgeslagen worden. Daarnaast worden alle producten opgeslagen in ons beveiligde magazijn. Ben je benieuwd naar het volledige proces? In ons real-time platform volg je eenvoudig en snel de status van jouw voorraad. Ook is het mogelijk om de API toe te voegen, zodat dit voor alle platformen zichtbaar.

tijd met busje

 

Orderverwerking en verzending

Als webshopeigenaar wil je natuurlijk weten hoe het bestelling proces verloopt. Op het moment dat wij een bestelling ontvangen zullen wij direct voor je aan de slag gaan om elke bestelling zo snel mogelijk en onbeschadigd te verzenden. De status van elke bestelling kun je gemakkelijk volgen via het real-time platform.

Het inpakken van de bestellingen gebeurt zorgvuldig waarbij milieuvriendelijk opvul- en verpakkingsmateriaal wordt gebruikt. Nadat de bestelling is verzonden wordt de klant op de hoogte gebracht van de status. Dit gebeurt door middel van gepersonaliseerde track & trace e-mails.

Dozen in stelling

 

Retourzendingen verwerken

Maak gebruik van onze koppelingen met de platformen waarop jij verkoopt en laat de klant genieten van een soepel retourproces. De retourzendingen worden vervolgens gecontroleerd op jouw retourvoorwaarden, zodat het proces vlekkeloos verloopt. Ook de informatie met betrekking tot de retourzendingen vind je terug in ons real-time platform.

Wil jij tijd en geld besparen?

Wil je het fulfilment van jouw webshop uitbesteden aan een betrouwbaar fulfilment center? Ons team staat graag voor je klaar om het gehele logistieke proces uit handen te nemen. Zo verzorgen wij het proces tot in puntjes en kun je focussen op andere belangrijke taken binnen jouw webshop.

 

Wil je meer informatie ontvangen over SEM Fulfilment? Klik hier en ontdek alle voordelen van fulfilment door SEM Fulfilment!

 

 

Meer blogs bekijken
×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?