Fulfilment van je webshop uitbesteden of zelf doen?

Fulfilment van je webshop uitbesteden of zelf doen?

nov 16, 2022

Dit is een vraag die bij veel webshop eigenaren speelt. Moet je de fulfilment van je webshop uitbesteden of toch zelf blijven doen? Voor beiden is iets te zeggen, maar wat is de verstandigste keuze. In deze blog leggen wij jou uit waarom je juist WEL voor een fulfilment center moet kiezen en wat de voordelen zijn van het uitbesteden van je fulfilment. Ook zullen we in deze blog situaties schetsen waarbij het verstandiger is om de fulfilment zelf in de hand te houden.

 

Redenen om je fulfilment zelf te doen

Iedereen weet dat er veel om de hoek komt kijken bij fulfilment. Het uitbesteden lijkt in veel gevallen dan als snel een logische oplossing. Maar dit is wel van een aantal factoren afhankelijk, maar wanneer zou je fulfilment niet uitbesteden?

  • Fulfilment zelf doen is goedkoper: Voor veel startende en kleine bedrijven kan het verstandig zijn om in eerste instantie het fulfilment zelf te doen. Het uitbesteden van fulfilment kost namelijk geld en als startende webshop eigenaar kun je iedere euro gebruiken.
  • Weinig tot geen bestelling: Ook is het zelf doen van je fulfilment logisch voor webshop met weinig bestellingen. Heb je slechts een aantal bestellingen per week of per maand? Dan raden wij aan om je fulfilment zelf te doen.

Redenen voor het uitbesteden van je fulfilment

Wanneer je webshop nog niet zo veel omzet maakt en het aantal bestellingen per week laag is, is het begrijpelijk dat je het fulfilment zelf doet. Het omslagpunt voor het uitbesteden van je fulfilment zit echter lager dan de meeste webshop eigenaren denken.

Heb je veel bestellingen? Kies voor het uitbesteden van fulfilment

Als je veel bestellingen per dag hebt, is het raadzaam om een fulfilment center in de hand te nemen en je webshop fulfilment uit te besteden. Hierdoor heb je er niet alleen minder omkijken naar, maar het is ook een stuk goedkoper. Als fulfilment center bieden wij schaalvoordelen bij de orderverwerking, waardoor wij scherpe en concurrerende tarieven aanbieden. Het uitbesteden van je fulfilment levert daardoor zowel meer geld als gemak op.

Fulfilment uitbesteden neemt werk uit handen

Zowel kleine als grote webshops groeien niet alleen door veel bestellingen te verwerken. De goede marketing en lage prijzen zijn belangrijke factoren voor de groei van jouw webshop. Door het uitbesteden van je fulfilment heb je meer tijd over voor andere belangrijke taken, waaronder marketing, optimalisatie en andere belangrijke ontwikkelingen. Hierdoor kun je jouw webshop sneller laten groeien.

Fulfilment uitbesteden gaat om kwaliteit

Het uitbesteden van fulfilment gaat verder dan het verzenden van bestellingen. Wij van SEM Fulfilment helpen diverse webshops bij het in goede banen leiden van het fulfilment voor hun webshop. Denk hierbij aan de opslag van producten, voorraadbeheer, order picking, verzendklaar maken van bestellingen en het regelen van het transport. Daarnaast bieden wij ook value added services, zoals verpakken, ompakken en inpakken.

 

Wil jij je fulfilment uitbesteden en veel meer waar voor je geld krijgen? Neem contact met ons op voor een kennismaking, waarna we samen bepalen of wij de ideale fulfilmentpartner voor jouw webshop zijn.

 

Neem vrijblijvend contact op!

Customer review

Meer blogs bekijken
×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?