Fulfilment voor je webshop: wel of niet uitbesteden?

Fulfilment voor je webshop: wel of niet uitbesteden?

jun 12, 2024

Als webshop wil je natuurlijk succesvol zijn en dat betekent dat je meer wilt verkopen om als bedrijf te groeien. Dit neemt echter veel drukte met zich mee en daar heb je als webshop eigenaar niet altijd tijd voor. Drukte kan namelijk voor problemen zorgen en zelfs tijdrovend, verplicht en als niet leuk worden ervaren. Dit probleem kan worden opgelost met een fulfilment center. Zo kan jij jouw fulfilment gemakkelijk uitbesteden aan een fulfilment center en kan jij focussen op het verder ontwikkelen en laten groeien van jouw bedrijf. Een samenwerking met een fulfilment center kent echter wel een aantal voor- en nadelen. Wat deze voordelen en nadelen zijn, leggen we je in deze blog haarfijn uit. Fulfilment voor je webshop: wel of niet uitbesteden?

Werk samen met een gespecialiseerd fulfilment center

Ben je op zoek naar een vakkundig en gespecialiseerd fulfilment center in Nederland? Ga dan niet voor minder! Een goed fulfilment center geeft je het vertrouwen dat je met een gerust hart jouw logistieke proces aan hun kan uitbesteden. Zij moeten jou het vertrouwen geven dat het verwerken van bestellingen op een soepele en vlekkeloze manier verloopt. Hier staat wel een prijskaartje tegenover, maar het gaat je ook onwijs veel tijd schelen en dan is het een onwijs slimme investering. Gebruik deze tijd bijvoorbeeld voor het verder ontwikkelen van jouw webshop.

Fulfilment center – Je hoeft geen eigen opslagruimte te huren

Als je ervoor kiest om je fulfilment uit te besteden aan een fulfilment center, dan is het niet nodig om een eigen opslagruimte te huren. De voorraad van je webshop wordt namelijk opgeslagen in het warenhuis van het fulfilment center. Hiermee bespaar je niet alleen kosten op het gebied van een opslagruimte, maar je bespaart tegelijkertijd ook ruimte in huis.

Heb je een kleine showroom of webshop? Dan is een fulfilment center niet altijd voordelig en verstandig. In deze gevallen zou je de voorraad het liefst in de buurt willen hebben.

Kies voor zekerheid met een fulfilment center

Wil je graag zelf de controle houden of wil je het logistieke proces door een fulfilment center uit laten voeren? Dit is een essentiële vraag om erachter te komen welke vorm van zekerheid je als prettig ervaart. Een andere belangrijk vraag die alvast voor je beantwoord is, is dat een fulfilment center geen onzekere factor is. Bij ziekte of vakantie zal een fulfilment center blijven draaien, en gezien het financiële gedeelte, weet je exact waar je aan toe bent. Een fulfilment center is dan ook in de meeste gevallen goedkoper dan dat je de verzending zelf doet. Een fulfilment heeft namelijk korting bij veel vervoerders.

Semfulfilment doos

Wanneer moet je fulfilment uitbesteden aan een fulfilment center?

Heeft jouw webshop meerdere bestellingen per dag? Dan is het aan te raden om jouw logistieke proces uit te besteden aan een fulfilment center. Hierdoor heb je hier minder omkijken naar en kom je maandelijks een stuk goedkoper uit dan dat je de bestellingen zelf naar de vervoerder brengt. SEM Fulfilment biedt bijvoorbeeld schaalvoordelen aan bij de inkoop en bestellingverwerking. Zo ben je goedkoper uit en bespaar je flink op je maandelijkse vaste lasten.

 

Benieuwd naar wat een gespecialiseerd fulfilment center in Nederland voor jouw webshop kan betekenen? Neem contact op met de experts van SEM Fulfilment en vraag om vrijblijvend advies!

Meer blogs bekijken
×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?