Hoe werkt een fulfilment center?

Hoe werkt een fulfilment center?

jun 23, 2024

Welke logistieke taken neemt een fulfilment center uit handen? Dat is een veelvoorkomende vraag, en in deze blog gaan wij deze vraag beantwoorden. Een fulfilment center verzorgt vrijwel alle logistieke werkzaamheden van jouw webshop, ook wel e-fulfilment genoemd. Dit zorgt ervoor dat webshop eigenaren meer tijd overhouden voor andere belangrijke taken binnen het bedrijf. In dit artikel gaan we hier nog dieper op in, zodat je na het lezen geen vragen meer hebt.Hoe werkt een fulfilment center?

Wat gaan we bespreken?

  • Wat wordt bedoeld met de term “fulfilment”?
  • Welke taken kun je aan een fulfilment center uitbesteden?
  • Wat zijn de grootste voordelen van fulfilment uitbesteden?
  • Waarom kiezen klanten voor SEM Fulfilment?
  • Voor wie is SEM Fulfilment bedoeld?

Hoe werkt een fulfilment center?

Voordat je begint met het uitbesteden van je fulfilment, wil je natuurlijk weten wat de term “fulfilment” inhoudt. Nadat een klant een bestelling plaats op jouw webshop, zullen de artikelen moeten worden verzameld, ingepakt en worden verzonden. Dit wordt fulfilment genoemd. Het is eigenlijk het hele logistieke verwerkingsproces, van het verpakken tot aan het aannemen van retourzendingen. Maar wat is betekent “e-fulfilment” dan? Dat is het logistieke verwerkingsproces bij webshops.

Welke taken kun je aan een fulfilment center uitbesteden?

Een fulfilment center wordt ook wel gezien als de “superheld” binnen de e-commerce wereld. Zo neemt een fulfilment center veel tijdrovende taken uit handen, waaronder de inslag van goederen, voorraadbeheer, verzenden en het aannemen van retourzendingen. Ook is het bij veel fulfilment centers mogelijk om maatwerk te leveren, waardoor het logistieke proces volledig aansluit bij de visie van jouw webshop. Klinkt als een perfecte uitkomst toch? Lees hieronder alle belangrijke voordelen!

Wat zijn de grootste voordelen van fulfilment uitbesteden?

Het uitbesteden van je e-fulfilment kent uiteraard veel voordelen, maar wij hebben de belangrijkste voordelen voor jou op een rijtje gezet.

  • Je bespaart ontzettend veel tijd
  • Je bent verzekerd van een razendsnelle levering
  • Je geniet van lagere kosten door bulkkortingen
  • Je webshop geniet van betere kwaliteitscontroles
  • Meer transparantie naar de klant en hogere klanttevredenheid

Alle voordelen op een rijtje

Direct een offerte aanvragen voor fulfilment?

Wil je de e-fulfilment van jouw webshop maar al te graag uitbesteden en ben je enthousiast geworden? Neem dan direct contact met ons op en stellen wij een transparante en overzichtelijke offerte voor jou op.

Meer blogs bekijken
×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?