Je fulfilment uitbesteden? Dit zijn de voordelen

Je fulfilment uitbesteden? Dit zijn de voordelen

jun 01, 2024

Misschien vraag je je af waarom je je fulfilment zou uitbesteden. Als je de bestellingen die in je webshop binnenkomen zelf verzendt, bespaar je immers geld. Toch? Nou, niet per se. Wij zetten de voordelen van een fulfilmentpartner voor je op een rijtje.

Voordeel 1: Een fulfilmentpartner bespaart tijd

Je denkt misschien: als ik de verzendingen zelf doe, hoef ik er niemand anders voor te betalen. En dat is waar. Maar het is een tijdrovende klus die wel goed moet gebeuren – en snel – anders heb je ontevreden klanten en dat kost je uiteindelijk geld.

Als je je fulfilment uitbesteedt, laat je de experts doen waar zij goed in zijn, zodat jij je kunt richten op de dingen waar jij goed in bent: je bedrijf laten groeien.

Voordeel 2: Met een fulfilmentpartner ben je flexibel

Houd je je assortiment klein omdat je er anders geen ruimte voor hebt in je magazijn? Als je je fulfilment uitbesteed, hoef je daar geen rekening mee te houden. En als je voorraad in omvang varieert, betaal je nooit voor ruimte die je niet gebruikt. Ook zit je niet vast aan lange huurcontracten: zo blijf je flexibel. En als extra voordeel worden je producten veilig en verzekerd opgeslagen, zonder dat jij daar zelf nog omkijken naar hebt.

Voordeel 3: Fulfilment kan 24/7 doorgaan

Als je met een klein of middelgroot team werkt, is er een limiet aan de afleveropties en levertijden die je kunt aanbieden. En dat is zonde, want jouw klant stelt daar hoge eisen aan: kun jij een pakketje niet de volgende dag bezorgen, dan kijken ze verder.

Een fulfilmentpartner kan die ruime verzendtijden wel bieden. Zo is de cut-off-tijd voor bestellingen bij SEM Fulfilment maar liefst om 23:59u.

Voordeel 4: Een fulfilmentpartner bespaart geld

Een fulfilmentpartner verzendt niet alleen jouw pakketjes, maar ook die van veel andere bedrijven. Dat schaalvoordeel betekent dat je kunt besparen op verpakkings- en verzendkosten. Zo kan het uitbesteden van je fulfilment juist goedkoper uitpakken dan wanneer je het zelf blijft doen.

Meer blogs bekijken
×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?