Wat kosten de diensten van Sem Fulfilment?

Wat kosten de diensten van Sem Fulfilment?

jul 11, 2024

Wil je jouw pakketten via SEM Fulfilment versturen zodat je niet bezig hoeft te zijn met het hele logistieke proces dat komt kijken bij het verkopen van je producten? Dan wil je waarschijnlijk wel eerst weten hoeveel het kost om een pakket te versturen via Fulfilment Center: SEM Fulfilment. Hieronder leggen we dit haarfijn uit!

Hoe worden de kosten berekend bij SEM Fulfilment?

Helaas kunnen we geen pasklaar antwoord geven op de vraag: “Hoeveel kost het om een pakket te versturen via SEM Fulfilment?” De kosten van het versturen van een pakket via SEM Fulfilment zijn immers afhankelijk van een aantal zaken.

De eerste factor die de kost bepaalt is uiteraard de grootte en het gewicht van het pakket. Hiervoor hebben we bij SEM Fulfilment 4 categorieën:

 • BB (35x25x3cm en maximaal 2kg)
 • Small (29x14x15cm en maximaal 5kg)
 • Medium (40x30x18cm en maximaal 10kg)
 • Large (40x30x28cm en maximaal 15kg)

Een andere belangrijke factor is het aantal orders die je per maand via SEM Fulfilment verstuurt; hoe meer orders je per maand door ons laat afhandelen, hoe lager de prijs per pakket.

Wil je de exacte prijs weten? Bekijk dan zeker de tabel op deze pagina!

Waarom is het voordeliger om je pakketten via een Fulfilment Center te versturen?

Nu weet je al hoeveel het kost om een pakket via SEM te versturen, maar waarom zou je dat doen? Wel, je pakketten via SEM versturen heeft heel wat voordelen. Het eerste voordeel is dat het hele logistieke proces door ons wordt verzorgd: van het versturen van de pakketten tot het behandelen van retourzendingen. Dit bespaart je veel tijd en zo heb jij meer tijd om te doen wat je goed en graag doet: ondernemen.

Daarnaast is het in de meeste gevallen zelfs voordeliger om je pakketten via SEM Fulfilment te versturen. Wij hebben immers goede banden met pakketbezorgers zoals DHL en PostNL. Door SEM Fulfilment kun je meegenieten van de lage prijzen die wij moeten betalen aan deze postbedrijven.

Last but not least is het vaak veel sneller om je pakketten via SEM Fulfilment te versturen. Zeker als kleine webshop is het immers lastig om een late cut of tijd af te dwingen bij de pakjesbezorgers. Bij SEM Fulfilment hanteren we standaard een cut of tijd tot 23u.

POSTNL LOGO     DHL LOGO

Wat zijn de mogelijkheden?

Naast het versturen van pakketten bieden we ook andere diensten aan die te maken hebben met fulfilment. De naam SEM Fulfilment is dus niet zomaar gekozen. Maar welke diensten zijn dat dan?

Bij SEM Fulfilment kunnen we je ook helpen met voorraadbeheer, onze Pick & Pack service, de verwerking van retourzendingen en klantenservice. Maar wat houden deze diensten eigenlijk allemaal in? Dat leggen we je hieronder uit!

 • Voorraadbeheer
  Een webshop bouwen en bezitten kan zeer prettig zijn; je kunt je creativiteit de vrije loop laten en er de hele dag mee bezig zijn.  Als eigenaar van een webshop wordt je echter ook geconfronteerd met iets minder leuke processen zoals voorraadbeheer. Deze      moet je altijd precies bijhouden en structureren. Een overzichtelijke voorraad is immers noodzakelijk om een snelle levering te kunnen garanderen.
  Bij SEM Fulfilment kunnen wij je voorraadbeheer op ons nemen, je hebt dan ook toegang tot handige statistieken en cijfers, zo krijg je inzicht in welke producten veel of weinig verkocht worden en hoeveel en welke producten je op voorraad hebt.
 • Pick & Pack service
  Om een pakket snel te kunnen leveren, moeten de artikelen per order uiteraard snel verzameld worden. Dat is exact wat we doen met onze Pick & Pack service: we stellen het pakket zo snel mogelijk samen, ook als het uit verschillende producten bestaat.
 • Retourverwerking
  Als eigenaar van een webshop hoop je dat het zo weinig mogelijk gebeurt, maar soms zijn klanten niet (volledig) tevreden met hun bestelling. De klant wil dan snel het retourproces afhandelen en zijn geld terugkrijgen. Ook dit kunnen wij voor jou regelen, zo is je klant tevreden en zie je deze in de toekomst hopelijk terug.
 • Klantenservice
  Last but not least heb je als eigenaar van een webshop ook een kwalitatieve klantenservice nodig waarmee je vragen en eventuele klachten van je klanten kunt behandelen. Bij SEM Fulfilment beschikken we over een professionele klantenservice waarmee we jouw klanten steeds te woord kunnen staan en verderhelpen.
Meer blogs bekijken
×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?