Pick & pack proces op maat bij ons E-fulfilment center

Pick & pack proces op maat bij ons E-fulfilment center

sep 22, 2022

Het pick and pack proces is een essentieel onderdeel binnen het logistieke proces van een webshop. Het verzamelen van de bestelde artikelen en het verpakken begint direct nadat de klant het artikel heeft besteld. Het is dus een taak dat veel tijd kost en het moet uiteraard soepel verlopen. Hoe fijn is het dan als je deze taak kunt uitbesteden aan een vakkundig en professioneel fulfilment center? Wij van SEM Fulfilment nemen het pick and pack proces graag van je over!

 

Wat is Pick & Pack?

We horen vaak de termen pick en pack, maar wat bedoelen we hier nou eigenlijk mee? Pick & pack zijn twee van de meest belangrijke stappen in het orderverwerkingsproces. Hieronder laten we zien hoe we pick en pack van elkaar definiëren:

Pick: Dit betreft de eerste stap in het orderverwerkingsproces. Het betreft het uitnemen van de orders van jouw klanten van de aangewezen picklocatie in het magazijn.

Pack: Dit betreft het verpakken van de bestelling. Hierbij is het belangrijk dat de bestelling verpakt wordt volgens de exacte specificatie. Hiermee wordt voldaan aan de verwachtingen van de klant wanneer ze hun bestelling uitpakken.

e-fulfilment pick and pack

 

Waarom kiezen voor Pick & Pack?

Op het moment dat een klant jouw artikel besteld, gaan wij aan de slag om het betreffende artikel op de juiste wijze in te pakken en te versturen. Dit resulteert in een perfecte klantervaring, waardoor klanten keer op keer terug zullen komen. Met SEM Fulfilment laat je het logistieke proces soepel verlopen en kan jij focussen op hetgeen waarom je ondernemer bent geworden, namelijk ONDERNEMEN!

minimalistic mockup of a cardboard box

Wat zijn de voordelen van Pick & Pack?

Pick & pack kent vele voordelen en wij hebben enkele belangrijke voordelen op een rijtje voor je gezet:

· Tijdbesparend: Als je gebruik maakt van de pick and pack service van een fulfilment center, zorg je ervoor dat het volledige logistieke proces uit handen geeft. Hierdoor verloopt het fulfilment proces volledig gestroomlijnd en worden alle bestellingen tijdig geleverd.

· Kostenbesparend: Het verzamelen en verpakken van de bestellingen van jouw klanten door een fulfilment center is zeer kostenbesparend. Het vaste tarief dekt namelijk de kosten van zowel de opslag, het verzamelen, het verpakken en het verzenden.

· Hogere klanttevredenheid: Door het logistieke proces uit te besteden aan een fulfilment center verzeker je de klant dat de bestelling op tijd wordt geleverd. Daarnaast ontvangt de klant een track and trace, zodat diegene het pakket kan volgen. Hiermee creëer je vertrouwen en bouw je aan merkloyaliteit.

Verschillende beeldschermen met semsulfilment logo en wms systeem

Wil je maar al te graag het logistieke pick and pack proces uitbesteden, maar weet je niet waar te beginnen? Neem dan direct contact met ons op en dan kijken we gezamenlijk naar de vele oplossingen!

Laat je bestellingen zorgvuldig en milieubewust verzenden met SEM Fulfilment!

Meer blogs bekijken
×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?