Semfulfilment tijdens de feestdagen in 2022

Semfulfilment tijdens de feestdagen in 2022

mei 23, 2024

Semfulfilment tijdens de feestdagen: de drukste dagen van het jaar voor een webshop staan voor de deur, wat resulteert in een e-commerce piek. De feestdagen zorgen voor een flinke stijging van de omzet, maar ook komen een aantal logistieke uitdagingen om de hoek kijken waar je rekening mee moet houden. In deze blog geven wij een aantal waardevolle webshop fulfilment tips voor de feestdagen.

 

Semfulfilment tijdens de drukste feestdagen 

Het hoogste aantal bestellingen ligt natuurlijk aan het einde van het jaar en dat is natuurlijk geen verrassing. In de maanden oktober, november en december zie je een flinke stijging van het aantal bestellingen in webshops. Maar welke belangrijke feestdagen zorgen voor die extreme drukte in webshops? Hieronder staan de belangrijkste feestdagen:

  • Kerst
  • Sinterklaas
  • Oud & Nieuw
  • Valentijnsdag
  • Pasen

Feestdagen

Logistieke voorbereidingen met een fulfilment center

Het aantal bestellingen van webshops zijn de afgelopen jaren flink gestegen. De verwachting is dat het dit jaar nog meer gaat toenemen tijdens de feestdagen. Vooral omdat mensen hun aankopen vooral doen via online verkoopplatforms, zoals Bol.com en Amazon. Dit zorgt ervoor dat er een grote druk komt te staan op de logistiek en dit vraagt om een specifieke voorbereiding. Het uitbesteden van het logistieke proces aan een fulfilment center is dus verstandig, Semfulfilment kan u uit de brand helpen tijdens de feestdagen!

 

Waarom is een fulfilment center zo belangrijk tijdens de feestdagen?

Een fulfilment center zorgt voor de afhandeling van het gehele logistieke proces. Ook zorgt een fulfilment center ervoor dat het proces in goede banen loopt. Het uitbesteden van je fulfilment is dus een verstandige stap om goed voorbereid te zijn op de pieken in het logistieke proces. Door het uit te besteden voorkom je een hoop stress, heb je geen opslagruimte nodig en heb je geen personeel nodig.

 

Hoe kan SEM Fulfilment een webshop ondersteunen tijdens de feestdagen?

Wij van SEM Fulfilment kunnen eigenlijk al de bovengenoemde stress omtrent het logistieke proces tijdens de feestdagen wegnemen. Semfulfilment zal tijdens de feestdagen gewoon door werken! Door de logistiek van je e-commerce webshop uit te besteden aan ons, is het gemakkelijker om tijdelijk op te schalen tijdens de drukste tijd van het jaar. Wij zorgen als fulfilment center dat tevens tijdens de feestdagen de pakketjes compleet, goed en netjes verzonden worden. De medewerkers van SEM Fulfilment in combinatie met het slimme systeem maakt het gemakkelijk om op ieder moment te kunnen opschalen, op het moment dat het aantal bestellingen toeneemt.

 

Tips om als webshop optimaal te profiteren tijdens de feestdagen

Wij als fulfilment center delen graag onze kennis en expertise over de aankomende feestdagen. Jij kan hier met jouw webshop  optimaal van profiteren! Het uitbesteden van de logistiek van jouw webshop is uiteraard een de beste tip. Maar we hebben nog een aantal andere waardevolle tips, namelijk:

 

  • Koop op tijd nieuwe voorraad in en lever de voorraad op tijd aan, zodat je klaar bent voor de piekmoment zonder stress te ervaren.
  • Zorg voor een goede voorbereiding en verkoopanalyse, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Op deze wijze kun je voortijdig opschalen en bijsturen wanneer dat nodig is.
  • Rekening houden met de retourzendingen, want dit kan voor extra druk zorgen bij de klantenservice van je webshop.
  • Blijft goed letten op de cashflow van je webshop, want slechte cashflow management kan ervoor zorgen dat voorraden niet op tijd kunnen worden ingekocht. Dit zorgt ervoor dat je belangrijk omzet misloopt.

 

Is de fulfilment van jouw webshop klaar voor de feestdagen?

Ervaar een drukke periode zonder stress door het logistieke proces van je webshop uit te besteden aan SEM Fulfilment. Wij nemen maar al te graag de fulfilment van jouw webshop uit handen, zodat het ook tijdens de feestdagen vlekkeloos verloopt. Neem direct contact met ons op en laat je informeren over de vele mogelijkheden!

Meer blogs bekijken
×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?