Verschillen fulfilment en e-fulfilment van elkaar?

Verschillen fulfilment en e-fulfilment van elkaar?

jun 12, 2024

Het is een feit dat steeds meer mensen hun aankopen online doen, waardoor het aantal webshops in Nederland en buitenland is gestegen. Als je denkt aan webshops, dan denk je vaak termen als ‘fulfilment’ en ‘e-fulfilment’. Het is echter voor veel mensen onduidelijk wat deze termen betekenen en wat de verschillen zijn tussen deze termen. Dit is dan ook de reden dat deze termen veelal door elkaar worden gebruikt. Maar geen paniek! In deze blog gaan we je exact uitleggen wat het verschil is tussen fulfilment en e-fulfilment.

Wat is fulfilment en waar staat het voor?

Voordat we je de verschillen kunnen uitleggen, moeten we natuurlijk eerst vertellen wat deze termijn betekenen. Hierdoor leggen wij in het kort uit wat fulfilment betekent en het antwoord is vrij simpel. Fulfilment is het volledige logistieke proces van het afhandelen van de bestellingen. Denk hierbij aan de opslag, verzending, retourzendingen en alles stappen (maatwerk) die tussendoor moeten worden uitgevoerd. Fulfilment kan dan ook voor zowel online als fysieke winkels worden gedaan.

Wat is e-fulfilment en waar staat het voor?

Nu ben je eindelijk te weten gekomen wat fulfilment inhoudt, maar wat wordt dan bedoeld met e-fulfilment? E-fulfilment is het volledige logistieke proces voor webshops, dus NIET voor fysieke winkels. Deze term omvat alle behorende taken bij de logistieke dienstverlening, waaronder het verwerken, verzenden en ordenen van alle artikelen. Daarnaast valt hier ook de opslag van artikelen onder en het verwerken van de retourzendingen.

 

fulfilment vs e fulfilment

Verschillen fulfilment en e-fulfilment?

Dat de termen ‘fulfilment’ en ‘e-fulfilment’ vaak door elkaar worden gebruikt is een feit, maar toch verschillen deze termen wel degelijk van elkaar. Zo wordt bij fulfilment het logistieke proces bij zowel webshops als fysieke winkels bedoeld. En als je praat over e-fulfilment, dan wordt de orderverwerking van enkel een online webshop bedoeld.

  • Fulfilment: Het volledige logistieke proces voor zowel webshops als fysieke winkels.
  • E-fulfilment: Het volledige logistieke proces voor enkel en alleen online webshops.

Samenwerken met een fulfilment of e-fulfilment bedrijf?

Het beantwoorden van deze vraag is nu niet meer moeilijk. Ben je op zoek naar een gespecialiseerd bedrijf voor de orderverwerking van jouw online webshop? Kies dan voor een vakkundig e-fulfilment bedrijf. Wil je het logistieke proces van je fysieke winkel uitbesteden? Neem dan contact op met een fulfilment bedrijf.

Wil je jouw e-fulfilment uitbesteden aan SEM Fulfilment?

Het uitbesteden van het logistieke proces aan een e-fulfilment center is een must-have in 2023. Dit is dan ook de reden dat steeds meer webshops kiezen voor een fulfilment center die het gehele logistieke proces van hun overneemt. Hierdoor kunnen zij bezig zijn met hetgeen waarom ze ondernemer zijn geworden. Zo houden deze webshopeigenaren niet alleen meer tijd over, maar de klanttevredenheid neemt ook toe.

Hieronder lees je wat wij SEM Fulfilment voor je uit handen nemen:

  • Verwerken van binnenkomende artikelen
  • Opslag van alle gewenste artikelen
  • Orderpicken bij alle bestellingen
  • Milieubewust inpakken van artikelen
  • Verzending van producten naar klanten
  • Binnenkomende retourzendingen verwerken

Wil je meer informatie ontvangen over onze fulfilment diensten? Neem dan contact met ons op en ontvang vrijblijvend advies van onze experts!

Meer blogs bekijken
×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?