Wanneer is een fulfilment center interessant voor mijn webshop?

Wanneer is een fulfilment center interessant voor mijn webshop?

mei 23, 2024

Ben jij de eigenaar van een webshop in Nederland of België, en ben je benieuwd of een fulfilment center interessant is voor jouw webshop? Dan ben je op de juiste pagina terecht gekomen! In deze blog leggen we je namelijk alles uit over de kosten van fulfilment en wat het jouw webshop kan opleveren. Lees hieronder verder en ontdek de snelle, betrouwbare en correcte afhandeling van de bestellingen in jouw webshop.

Wat kost een samenwerking met een fulfilment center?

Dit is natuurlijk een veelvoorkomende vraag en antwoord is dan ook afhankelijk van veel verschillende factoren. Denk hierbij aan het formaat, gewicht, locatie en het aantal orders per jaar. Deze factoren hebben stuk voor stuk invloed op de uiteindelijke kosten, maar geen paniek. Je hoeft zelf niet te gaan rekenen, want bij SEM Fulfilment hanteren wij een all-in prijs waarbij onderstaande taken zijn verrekend:

  • Verpakkingsmateriaal
  • Inslag en controleren van de artikelen
  • Verzamelen en inpakken van artikelen
  • Verzendkosten naar de klant
  • Voorraadbeheer in ons warenhuis
  • Fulfilment software en live dashboard

Is een samenwerking met een fulfilment center interessant voor mijn webshop?

Daar komen we natuurlijk maar op één manier achter, namelijk het uitlichten van alle voordelen. Zo zitten er verschillende voordelen aan het uitbesteden van de e-fulfilment van jouw webshop. Denk hierbij een verbeterde service richting jouw klanten, maar ook houd je meer tijd over voor andere belangrijke taken. Daarnaast is het voor jouw als webshop eenvoudiger om op te schalen in drukke tijden van het jaar, zoals Kerst, Sinterklaas, Pasen en Valentijn.

  • Meer tijd voor andere taken: Het optimaliseren en het op de markt brengen van nieuwe producten is natuurlijk heel belangrijk. Door het logistieke proces van jouw webshop uit te besteden, heb je meer tijd voor deze werkzaamheden. Je ervaart namelijk niet alleen meer flexibiliteit, maar je houdt ook tijd over voor deze taken.
  • Verbeterd de klanttevredenheid: Wij hanteren een extra late cut-off tijd van 23:00 uur, waardoor jouw klanten tot laat op de avond nog een bestelling kunnen plaatsen. Verder zorgen we ervoor dat de bestellingen de volgende geleverd worden, zodat klanten nog lang op hun pakketje hoeven te wachten.
  • Het laten groeien van jouw webshop: Blijft jouw webshop voortdurend groeien? Geen paniek, want met een fulfilment center kun je moeiteloos opschalen als het aantal verkopen stijgt. Op deze manier kun je dan ook gemakkelijker pieken verwerken en zijn de drukke tijden een fluitje van een cent.

Wanneer moet ik kiezen voor een fulfilment center?

Dat het uitbesteden van het logistieke proces belangrijk is, is nu wel duidelijk, maar wanneer moet je hiervoor kiezen? Het inpakken en verzenden van artikelen neemt als snel 2 a 3 uur per dag in beslag. Dit maakt een samenwerking met een fulfilment center verstandig, zelfs in een vroeg stadium. Op deze manier zorg je namelijk ervoor dat je meer tijd over hebt voor andere werkzaamheden, zodat je vervolgens jouw webshop sneller kunt laten groeien.

Wil je meer tijd hebben voor andere taken voor jouw webshop of producten? Kies dan voor een fulfilment center in Nederland. Wij van SEM Fulfilment helpen je maar al te graag bij het opschalen van jouw webshop!

Meer blogs bekijken
×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?