Is e fulfilment ook geschikt voor jouw webshop?

Is e fulfilment ook geschikt voor jouw webshop?

jul 19, 2024

Voor veel webshop eigenaren blijkt webwinkel fulfilment een onmisbare schakel in het logistieke proces. Door de afhandeling van orders en het gehele logistieke proces uit te besteden aan een E Fulfilment partner, kun je als ondernemer van diverse voordelen profiteren. Maar is E Fulfilment ook geschikt voor jouw webshop? Ben je net begonnen met je webshop of heb je nog niet zo veel bestellingen per dag te verwerken? Dan kunnen wij ons voorstellen dat je nog twijfelt of E Fulfilment ook voor jouw onderneming geschikt is. Wij leggen je daarom graag uit waarom fulfilment services ook voor kleine webshops van toegevoegde waarde kunnen zijn.

Fulfilment wel of niet geschikt?

De vele voordelen die e fulfilment ook geschikt maken voor jouw webshop

In ons eerdere blog benadrukten wij al eens de voordelen van E Fulfiment voor e-commerce eigenaren. Door het uithanden geven van het logistieke proces van je webwinkel bespaar je allereerst ontzettend veel tijd. Tijd die je natuurlijk liever investeert in het verder uitbreiden van je E-commerce onderneming. Je besteed namelijk zelf niet langer nog tijd aan het pakken, verpakken en verzenden van je goederen. Dat wordt voortaan voor jou gedaan door een professionele partner. Hier heb jij dus geen omkijken meer naar.

Daar komt bij dat je niet langer je eigen opslagruimte nodig hebt. Je laat jouw goederen namelijk voortaan direct bij de fulfilment partner bezorgen. Het fulfilment bedrijf zal dan de goederen voor jou in ontvangst nemen, controleren, inboeken en opslaan. Je hoeft dus geen ruimte thuis vrij te houden om al je producten op te slaan. Huurde je daarvoor een opslagruimte? Dan hoef je de kosten daarvan niet langer te dragen. Jouw goederen staan namelijk voortaan veilig opgeslagen in het fulfilment center. Het uitbesteden van de fulfilment van je webshop bespaart je – naast tijd – dus ook nog eens ruimte en kosten!

Een misschien nog wel belangrijker voordeel van E Fulfilment is dat je de service naar je klanten toe naar een hoger niveau kunt tillen. Een E Fulfilment bedrijf is erop ingericht om jouw orders zo snel en efficiënt mogelijk naar  je klanten te versturen. Dat begint al bij het zorgvuldig en professioneel verpakken van je goederen. Wij vinden het belangrijk dat het pakketje dat bij jouw klanten aankomt een goede eerste indruk maakt. Daarnaast hebben we gunstige contracten met diverse koerierdiensten, zodat al je orders dezelfde dag nog verzonden worden. Dat geldt ook voor bestellingen die ‘s avonds laat nog binnenkomen. Snelle levertijden is tegenwoordig nou eenmaal ontzettend belangrijk om klanten tevreden te houden en zal dus bijdragen aan een geweldige klantervaring.

Dit maakt E Fulfilment ook geschikt voor kleinere webshops

Voor eigenaren van kleinere webshops kan het niet altijd duidelijk zijn of webwinkel fulfilment ook voor hun interessant is. Hoeveel bestellingen moet je per week verzenden voordat het rendabel wordt om het logistieke proces van je webwinkel uit te besteden? Heb je een kleine webwinkel met slechts enkele orders per week? Dan kan het kostentechnisch misschien niet altijd rendabel zijn om dit uit te besteden. Toch kan het ook voor deze webwinkels aantrekkelijk zijn om te kiezen voor E Fulfilment. Zoals we al kort bespraken heeft E Fulfilment meer voordelen dan kostenbesparing alleen!

Wat kunnen nou redenen zijn om als eigenaar van een kleine webshop toch te kiezen voor uitbesteding van de logistieke afhandeling? Ook met een kleine webshop bespaar je kostbare tijd én geld door te kiezen voor E Fulfilment. De tijd die je bespaart kun je weer in andere onderdelen van je webwinkel stoppen, zoals de product research, marketing en verdere ontwikkeling van je webwinkel.

En zelfs met een aantal bestellingen per week zijn de kosten van fulfilment al te overzien. Jouw fulfilment partner heeft dankzij schaalvoordelen voordelige afspraken met koerierdiensten en andere logistieke partners. Doordat jij profiteert van deze prijsvoordelen, kan E Fulfilment ook voor jouw kleine webshop al snel rendabel worden.

Zeker wanneer je een webshop naast je fulltime baan runt, is het aan te raden om te kiezen voor E Fulfilment. Je bent namelijk niet altijd in de gelegenheid om bestellingen te verwerken tijdens kantooruren. Door de fulfilment uit handen te geven kun je toch een snelle bezorging en een vlotte retourverwerking garanderen. Zo blijven jouw klanten tevreden terwijl jij je kunt focussen op je dagelijkse werkzaamheden voor je werkgever. Maar ook wanneer je op vakantie gaat of ziek bent, loopt je webwinkel gewoon door, zonder dat je hier omkijken naar hebt.

Niet minder belangrijk is dat je  producten zorgvuldig worden opgeslagen en goed beveiligd zijn. Je hoeft hiervoor dus geen extra opslagruimte te huren dat bespaart jou weer een hoop geld én uitzoekwerk.

 

Ben je eruit?

Wil jij weten of het uitbesteden van de fulfilment van je webwinkel ook voor jou rendabel is? Vul dan hier jouw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk vrijblijvend contact met je op! Mocht je eerst nog algemene vragen hebben over het uitbesteden van je fulfilment, dan kun je contact met ons opnemen via 088 – 606 94 00 of via info@semfulfilment.nl.

Meer blogs bekijken
×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?