Jouw webshop laten groeien door een Fulfilment Center

Jouw webshop laten groeien door een Fulfilment Center

nov 08, 2022

Een professionele fulfilment strategie is onmisbaar en van cruciaal belang om een webshop te laten groeien. Onderzoek bewijst dan ook dat een groot deel van alle online kopers hun aankoop doen op basis van de verschillende bezorgopties. Het kan dus zeker een verschil maken om ‘gratis verzending’ of ‘de volgende dag in huis’ te hanteren. Dit is echter een obstakel waar veel ondernemers tegenaanlopen, omdat zij hier zelf geen tijd en geld voor hebben. In deze blog vertellen wij jou waarom het belangrijk is om de logistiek van jouw webshop uit te besteden.

 

Snelle bezorging is essentieel om jouw webshop te laten groeien

E-commerce is nog steeds groeiende en dit zal de aankomende tijd niet veranderen. Het groeiende aantal webshops zorgt dan ook voor een toename in het aantal pakketjes die wereldwijd verstuurd worden. Een positieve bezorging speelt een grote rol bij de aankoopbeslissing van de klant en een overgroot deel van de klanten zal nogmaals een aankoop doen als de bezorging aan de verwachtingen voldeed.

 

Terugkerende klanten zijn belangrijk voor een webshop, omdat:

– De kosten voor het werven van nieuwe klanten zijn hoger dan het behouden van bestaande klanten

– Terugkerende klanten geven meer geld uit dan nieuwe klanten

– Zij creëren meer inzicht in je doelgroep wat je instaat stelt om persoonlijke mails te sturen

Maar wat als je deze bezorgopties zelf niet kunt realiseren? Dan wordt het tijd om een fulfilment center in de hand te nemen die de logistiek van jouw webshop overneemt. Zo kunt je aan de verwachtingen van de koper voldoen en zelf overtreffen.

E-fulfilment uitbesteden voor het laten groeien van jouw webshop

Het is uiteraard mogelijk om het logistieke proces zelf in de hand te houden, maar dit kost veel tijd en energie. Je kunt er ook voor kiezen om het hele proces aan een professioneel en gespecialiseerd fulfilment bedrijf uit te besteden, zodat jij kan focussen op andere belangrijke taken binnen jouw onderneming. Bij het uitbesteden van de logistiek moet je onder andere denken aan het verzenden van bestellingen, voorraadbeheer en retourverwerking.

 

Als je kiest voor e-fulfilment, dan kies je voor veel voordelen, namelijk:

– Zelf niet investeren in het logistieke proces van jouw webshop

– Het bieden van verschillende bezorgopties aan klanten

– Geen zorgen over de verzendvoorwaarden

– Gemakkelijker en snelle veranderingen in ordervolumes opvangen

– Meer inzicht in het logistieke proces door een online dashboard

– Meer tijd en energie over voor andere belangrijke werkzaamheden

Samenwerking met SEM Fulfilment

Concurrentievoordeel van e-fulfilment voor de groei van jouw webshop

Het belang van een goed logistiek proces wordt steeds groter, omdat de consument steeds hogere eisen stelt aan de bezorging. Een goedlopend proces gaat dus wel degelijk het verschil maken en bijdragen aan de ontwikkeling en groei van jouw webshop. Het is dus van groot belang om jouw logistieke partner zorgvuldig uit te kiezen. Een goede logistieke partner zorgt ervoor dat jij kan focussen op jouw core-business en neemt alle logistieke taken volledig uit handen.

Ben je benieuwd wat wij van SEM Fulfilment voor jouw webshop kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en samen bespreken we de vele mogelijkheden!

Meer blogs bekijken
×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?