Wanneer ga je je fulfilment uitbesteden?

Wanneer ga je je fulfilment uitbesteden?

jul 13, 2024

Als je net met je webshop begint, kun je die paar bestellingen per dag vaak zelf wel verwerken. Maar als je bedrijf groeit, wordt de logistiek al snel het meest tijdrovende deel van je werkzaamheden. Wanneer is een goed moment om je fulfilment uit te besteden aan een expert?

Omslagpunt bij fulfilment

Kijk je puur naar de kosten, dan ligt het omslagpunt waarbij het voordeliger is om je fulfilment uit te besteden rond de 10 verzendingen per dag. Door de schaalvoordelen die een fulfilmentpartner biedt, ben je dan goedkoper uit dan wanneer je zelf je logistiek blijft doen.

Meer tijd voor je bedrijf

Maar er spelen natuurlijk altijd meer overwegingen mee. Je bent tenslotte geen eigen bedrijf begonnen om dozen in te pakken. Merk je dat je zo veel tijd kwijt bent aan alle rompslomp rond het verzenden van bestellingen, dat je niet meer toekomt aan zaken als sales, marketing en het ontwikkelen van nieuwe groeimodellen? Dan is het moment gekomen om je fulfilment uit te besteden.

Snel op- en afschalen met fulfilment

Verkoop je de ene week of maand veel meer dan de andere maand, bijvoorbeeld omdat je een seizoensproduct aanbiedt? Dan loop je er al gauw tegenaan dat je te veel of te weinig magazijnruimte hebt, omdat je die nu eenmaal niet wekelijks kunt aanpassen.

Heb je te weinig ruimte, dan zit je met een logistiek probleem. Staat je magazijn voor een deel leeg, dan kost dat je onnodig veel geld. Als je je fulfilment uitbesteed, heb je dat probleem niet.

Of misschien krijg je opeens met een piek in het aantal bestellingen te maken omdat je bedrijf of product in het nieuws is geweest. Het kan lastig zijn om snel op te schalen, waardoor je met je leveringstijden in de knel komt. Ook dan biedt een fulfilmentpartner uitkomst.

Voordelen van fulfilment

Welke voordelen heeft het uitbesteden van je fulfilment nog meer? Dat hebben we voor je op een rijtje gezet.

Meer blogs bekijken
×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?