Wanneer je fulfilment uitbesteden?

Wanneer je fulfilment uitbesteden?

jun 23, 2024

Heb jij een goedlopend e-commerce bedrijf? Dan komt er een moment dat je er verstandig aan doet om het uitbesteden van de fulfilment te overwegen. Feitelijk betekent het uitbesteden van de fulfilment van jouw webshop dat je de werkzaamheden die betrekking hebben op de voorraad uit handen geeft aan een fulfilment partner. Alle logistieke taken worden dan door een partner bedrijf voor jou uitgevoerd. Hier heb je zelf dan geen omkijken meer naar. Maar wanneer is jouw e-commerce bedrijf op dát punt dat je over moet gaan tot het uitbesteden van de fulfilment? 

Geen ruimte voor je voorraad?

Een fulfilment bedrijf neemt alle magazijnwerkzaamheden van jou over. Om dit zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, slaat de fulfilment partner jouw voorraden op in het magazijn van het bedrijf. Het voordeel is dat de partner nu makkelijk bij je goederen kan om de fulfilment activiteiten te kunnen uitvoeren. Daarnaast hoef jij voor jouw voorraad geen aparte opslagruimte meer te huren.

Zijn jouw voorraden zodanig gegroeid dat je hiervoor thuis geen ruimte meer hebt? Dan zul je dus een geschikte opslagruimte moeten zoeken. Dit kan een moment zijn om te beslissen of je alleen een opslagruimte gaat huren of dat kiest voor een fulfilment partner. Een fulfilment bedrijf slaat namelijk altijd jouw voorraden voor je op. 

De meeste webshopeigenaren besteden de fulfilment van hun bedrijf daarom pas uit op het moment dat ze uit hun magazijn uitgroeien of wanneer ze de opslag- of cut-offtijd willen verkorten. Maar ook wanneer je magazijnvolume nog klein is, is het uitbesteden van de fulfilment het overwegen al waard.

Dozenopslag van semfulfilment

Geen tijd voor het inpakken en verzenden van orders?

Want een fulfilment partner doet nog meer dan alleen je goederen opslaan. Naast de opslag van je voorraden, handelt een fulfilment bedrijf namelijk ook direct de orders die jouw webshop binnenkrijgt voor jou af. Het bedrijf haalt dan de juiste goederen uit jouw voorraad en pakt deze voor jou in. Liggen de bestellingen klaar? Dan zullen deze dezelfde dag nog met een koerierdienst worden meegegeven. De volgende dag ontvangt jouw klant dan al zijn of haar pakketje. Maar het fulfilment bedrijf verwerkt ook alle retouren en houd deze voor jou bij in de voorraadoverzicht.

Heb jij naast je webshop dus nog een baan en ben je niet in staat om iedere dag orders af te wikkelen? Zeker niet wanneer jouw webshop zodanig groeit dat het niet meer lukt om dit na werktijd nog te kunnen doen. Dan is ook het uitbesteden van de fulfilment aan een partner voor jou een ideale oplossing. Zelfs wanneer je voorraad nog niet zo groot is. Want door de samenwerking met een fulfilment partner kun jij tijdens kantooruren gewoon werken, terwijl wij de binnenkomende orders in de gaten houden.

 

Meer tijd voor je webshop nodig?

Maar ook wanneer je er geen baan naast hebt kan het uitbesteden van de fulfilment een uitkomst voor jou zijn. Het verwerken van de dagelijkse orders kan erg arbeidsintensief zijn en we kunnen ons voorstellen dat jij je vrije tijd liever besteedt aan andere aspecten van je webshop. Door het uitbesteden van je fulfilment maak je tijd vrij die je kunt besteden aan andere werkzaamheden voor je webwinkel.

Zeker wanneer jouw webshop aan het groeien is, zul je opmerken dat er meer tijd gaat zitten in de verkoop van je producten zelf en de klantenservice naar je klanten toe. Omdat dit de aspecten van jouw e-commerce bedrijf zijn waar jij je geld mee verdient, is het belangrijk dat je hierin zoveel mogelijk investeert. Jouw fulfilment partner zorgt er vervolgens voor dat je orders verwerkt worden en de klanten zo snel mogelijk hun bestelling thuis ontvangen.

Sneller en goedkoper leveren?

Binnen de e-commerce is er ontzettend veel concurrentie. Jij zal je dus moeten onderscheiden door een betere service dan de concurrent te realiseren. Een belangrijk onderdeel daarvan zijn de levertijden. Klanten willen nou eenmaal zo snel mogelijk een bestelling in huis hebben. Door je fulfilment uit te besteden, zul je opmerken dat jouw orders vele malen sneller geleverd worden. Doordat een fulfilment partner afspraken heeft met verschillende koerierdiensten worden er meerdere malen per dag pakketjes opgehaald om bezorgd te worden. Alle binnengekomen orders worden dan vaak de volgende dag al bij de klant bezorgd.

En naast een snellere levertijd kun je ook nog eens in de kosten besparen. De cut-off tijd van een fulfilment partij ligt vaak veel hoger dan webshopeigenaren zelf kunnen aanbieden. Daarnaast  hebben fulfilmentbedrijven te maken met grote volumes aan pakketjes die per dag verzonden worden. Hierdoor krijgt jouw fulfilment partner betere tarieven bij de verschillende koerierdiensten. Met als resultaat dat jij voor hetzelfde pakketje minder verzendkosten betaalt.

snelle levering

Zoals je ziet zijn er verschillende redenen om de fulfilment uit te besteden aan een fulfilment partner. Je bent uit je magazijn gegroeid of je hebt geen tijd meer om je orders te verwerken. Maar ook wanneer je een betere service aan je klanten wilt bieden, is het uitbesteden van je fulfilment een uitkomst. De keuze hoeft zelfs helemaal niets te maken hebben met de logistiek van je bedrijf. Misschien voer je je activiteiten wel vanuit het buitenland en ben je op zoek naar een betrouwbare partner die lokaal voor jou opereert. Wat voor jou de reden ook mag zijn, SEM fulfilment helpt jou graag met het groeien van jouw e-commerce bedrijf. Benieuwd wat wij jou kunnen bieden? Vul dan hier jouw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk vrijblijvend contact met je op! Mocht je eerst nog vragen hebben over het uitbesteden van je fulfilment, dan kun je contact met ons opnemen via 088 – 606 94 00 of via info@semfulfilment.nl.

Meer blogs bekijken
×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?