Wat is fulfilment – alles wat je moet weten

Wat is fulfilment – alles wat je moet weten

dec 21, 2021

Wat is fulfilment en wat houdt het in? De kans is groot dat je wel eens van de term fulfilment hebt gehoord. Er is namelijk een reden dat je hier op de site terecht bent gekomen. Met name E-commerce bedrijven moeten veel tijd en energie stoppen in het onder handen nemen van de fulfilment voor hun bedrijf. Omdat wij als Semfulfilment zien dat lang niet iedereen bekend is met fulfilment hebben we besloten om het belangrijkste voor jou op een rijtje te zetten. Door dit goed door te nemen weet je binnen no time wat precies met deze term bedoeld wordt!

De definitie van fulfilment

Voordat we ingaan op de vormen van fulfilment is het van belang om eerst even in te zoomen op de term zelf. Fulfilment staat ook wel voor alle processen die gericht zijn op het afhandelen van alle diverse opdrachten die voortkomen uit het contact met de klant. Met andere woorden: fulfilment is in feite het hele proces van de order afhandeling. Van het moment dat de klant een bestelling plaatst totdat hij of zij het binnenkrijgt; alles valt onder de term fulfilment. Fulfilment wordt vandaag de dag als één van de belangrijkste onderdelen gezien binnen de e-commerce sector in het algemeen.

 

Delivery Service Applying A Shipping Label

 

Het belang van fulfilment

Wellicht vraag je je af wat het belang is van professionele fulfilment. De belangrijkste reden om veel aandacht te besteden aan het optimaliseren van jouw E- fulfilment is het feit dat het de enige manier is om je klanten te behouden. Gaat er iets fout bij één van de stappen die we straks beschrijven dan gaat de klant naar je concurrent toe. Zo zorgen problemen bij de levering voor negatieve reviews van je klanten, met als gevolg dat je reputatie een flinke klap krijgt te verduren. Dit is de reden dat het van cruciaal belang is om voldoende tijd, aandacht én middelen te stoppen in jouw fulfilment. Ben je niet in staat om dit zelf te doen dan is het altijd mogelijk om hier een externe partij voor in te schakelen. In een separate blog: Je fulfilment uitbesteden? Dit zijn de voordelen! hebben we alle voordelen van fulfilment op een rijtje gezet.

minimalistic mockup of a cardboard box

Hoe gaat e-fulfilment in zijn werk?

De meeste bedrijven die op dit moment te maken krijgen met fulfilment zullen dit met name via het internet doen. Veel E-Commerce bedrijven gebruiken bijvoorbeeld fulfilment om de relatie met hun klanten zo goed mogelijk te laten verlopen. Bij E-fulfilment wordt er over het algemeen een bepaalde routine gevolgd. Hieronder vind je de belangrijkste stappen uit dit proces terug:

· Het ontvangen van de pakketten – de eerste stap is het binnenkomen van alle goederen bij je warehouse. Alle pakketten worden door de medewerkers van de opslag ontvangen. Na de controle gaan de pakketten met goederen door naar de volgende stap.

· De opslag van de pakketten – voldoen de pakketten aan alle eisen dan gaan ze door naar de opslag. Aangezien ieder pakket anders moet worden opgeslagen is het van belang dat deze stap op de juiste wijze geschiedt. Veel bedrijven binnen de e-commerce maken gebruik van een warehouse management systeem. Hiermee hou je de controle over alle pakketten.

· De orderverwerking – de volgende belangrijke stap is het verwerken van een order, ook wel bekend als order picking. Deze stap bestaat uit het bij elkaar pakken van de juiste producten en het gereedmaken voor het verzenden. Van belang is dat ook dit nauwkeurig plaatsvindt nu er een korte periode kan zitten tussen het plaatsen van de order en de verzending zelf.

· De verzending – nadat alle spullen bij elkaar zijn gezocht is het tijd om de pakketten klaar te maken voor de verzending. Beheer je een e-commerce bedrijf dan kies je voor deze stap binnen de e-fulfilment veelal voor een transportdienst. Vervolgens hoef je alleen nog maar te wachten totdat je klant zijn bestelling in huis krijgt.

 

Vrouw blij met pakje

 

Nog veel meer te weten komen?

Hopelijk heb je dankzij de handige info uit dit artikel een beter beeld gekregen over fulfilment en over alle stappen die hierbij komen kijken. Nog veel meer te weten komen over e-commerce en alle facetten die hierbij komen kijken? Blijf dan zeker even hangen op onze site, hier zijn veel meer blogs die je kunt lezen. Binnen no time leer je alles wat je moet weten voor jouw e-commerce onderneming! Wil je meer informatie ontvangen over onze diensten? Neem dan nu contact op met ons door hier te klikken en we helpen je verder!

 

 

Meer blogs bekijken
×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?