Wat is E-fulfilment en waarom zou je het uitbesteden?

Wat is E-fulfilment en waarom zou je het uitbesteden?

apr 17, 2022

E-Fulfilment | Wat is het en waarom zou je het uitbesteden?

Heb jij een webwinkel maar ben je een beetje klaar met voorraad bijhouden, retouren afhandelen en vooral het op-en-neer rijden naar het postkantoor een beetje zat? Of is het voor jou elke avond pakjesavond omdat je ze staat in te pakken? Misschien is het dan tijd om je order fulfilment uit te besteden aan een bedrijf, dit geeft je niet alleen tijd terug om verder te groeien, maar ook vooral tijd om andere dingen te doen. Zo kan jij gewoon weer doen waar je goed in bent; ondernemen. In deze blog gaan we je alles vertellen over wat E-fulfilment is en wat het kan betekenen voor jouw webshop!

Wat is E-fulfilment precies?

E-fulfilment diensten zijn onder andere het opslaan van producten voor jouw webshop, orderpicking, verzending en de afhandeling van eventuele retouren. Een E-fulfilment bedrijf handelt de volledige verwerking van alle orders in jouw webshop voor je af, zonder dat jij hier zorgen aan hebt. Vanaf het moment dat een order in jouw webshop geplaatst wordt, komt het terecht in het backoffice systeem waar het proces door middel van fulfilment software geautomatiseerd wordt. Daardoor kunnen we aan de slag om de bestelling zo snel mogelijk bij jouw klant op te mat te krijgen. Trage verzending is een grote ergernis bij veel online shoppers, wij zorgen ervoor dat producten uit jouw webshop razendsnel onderweg gaan naar de klant, terwijl jij met je voeten omhoog kan zitten.

De voordelen van SEM Fulfilment

Voordelen fulfilment

SEM Fulfilment biedt voor jou dé logistieke oplossing zodat elke bestelling uit jouw webshop snel, betrouwbaar en op correcte wijze afgehandeld wordt. Het uit handen geven van jouw order fulfilment levert je veel voordelen;

 • Het maakt tijd vrij zodat jij kan doen waar je goed in bent (of wat je leuk vindt!)
 • Door onze late cut-off tijd om 23:59 uur heb je meer tijd om omzet te genereren en worden producten sneller bij de klant geleverd.
 • SEM maakt gebruik van gerecycled karton zodat we niet alleen zelf duurzaam zijn, maar jij ook!
 • SEM Fulfilment maakt gebruik van een Verisure alarminstallatie om jouw producten te beveiligen.
 • Wij maken ondernemen makkelijker door je logistieke processen uit handen te nemen.
 • Met jouw eigen SEM Portal heb je ten alle tijden inzicht in jouw voorraad.
 • SEM Fulfilment houdt van transparantie zonder extra kosten, daarom hanteren wij geen inslag & opslag kosten.
 • SEM Fulfilment geeft je ruimte voor groei.
 • De prijzen van een fulfilment bedrijf zijn vaak flexibel en buigen mee met drukke en rustige periodes voor je webwinkel om de kosten overzichtelijk te houden.
 • Geen aanvullende kosten voor magazijnhuur.
 • Bij SEM Fulfilment werk je samen met experts in webwinkel logistiek.
 • Je hoeft in drukke periodes niet op zoek te gaan naar extra personeel, die hebben wij al klaar staan in onze magazijnen.
 • Het koppelen van jouw website aan onze fulfilment software zorgt voor de automatisering van veel logistieke processen voor jouw bedrijf.

Is een E-fulfilment service interessant voor jou?

Dat is natuurlijk de grote vraag, is het voor jou interessant om order fulfilment voor jouw bedrijf uit te besteden? Zeker als je pas net begonnen bent met je webwinkel is dat een goede vraag die lastig te beantwoorden is. Er zijn een aantal signalen dat E-fulfilment interessant voor je wordt.

Het verwerken van bestellingen kost je veel tijd

Wanneer de binnenkomende bestellingen toenemen kost het steeds meer tijd om deze in te pakken en te posten. Dit kan een goed signaal zijn dat het tijd is om de orderverwerking uit te gaan besteden. Zoals we al eerder zijden werkt SEM fulfilment veel langer door dan het plaatselijke postkantoor waardoor de levertijd naar de klant verkort wordt. En bovendien geeft het jou waardevolle tijd terug om aan je bedrijf en andere zaken te besteden.

Je hebt weinig ruimte voor opslag van je producten

Door een groeiend aantal producten in je webshop kan je er tegenaan lopen dat je ruimte te kort komt in de opslag. Dit gaat vaak ten koste van praktische en vooral snel toegankelijke opslagmogelijkheden waardoor het inpakken van je orders meer kostbare tijd in beslag neemt als de bedoeling is. Ook hier biedt een fulfilment service uitkomst door jouw spullen in grotere locaties op te slaan. Daardoor heb jij er geen omkijken meer naar.

Je verkoop is erg seizoensgebonden

Als je bestellingen fluctueren met de tijd van het jaar is het niet echt de moeite waard om zelf een magazijn te beheren. Het uitbesteden van je fulfilment houd je bedrijf flexibel zodat je optimaal kan blijven inspelen op andere behoeftes, zowel van je klanten als van je bedrijf.

Wanneer het aantal bestellingen ineens sterk toenemen

Voor je het weet ga je tegenwoordig viraal en komt er een vloedgolf aan orders op je af, gepaard met een nieuwe fanbase. Goede marketing op social media kan hieraan bijdragen. Door deze aandacht kan het moeilijk zijn om aan de verwachtingen van je klanten te voldoen, ook dan is een fulfilment service een goede oplossing. Zij zijn in staat om dergelijke pieken in bestellingen op te vangen en een goede klantervaring te behouden.

Ben jij benieuwd wat het oplevert als je de logistieke processen van jouw bedrijf uitbesteed aan SEM fulfilment? Vul dan vrijblijvend ons formulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om al je vragen te beantwoorden en eventueel te kijken naar de mogelijkheden die wij jou en je webwinkel kunnen bieden.

Meer blogs bekijken
×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?