Een uitleg over ons Warehouse Management Systeem (WMS)

Een uitleg over ons Warehouse Management Systeem (WMS)

dec 29, 2021

Jouw webshop is inmiddels zodanig gegroeid dat je overweegt om de fulfilment daarvan uit handen te geven aan een betrouwbare fulfilmentpartner. Een hele verstandige keus want het uithanden geven van de fulfilment van jouw webshop levert jou ontzettend veel voordelen op. Omdat wij het belangrijk vinden dat jij op ieder moment inzage hebt in jouw voorraad, de status van openstaande bestellingen en retourzendingen, werken wij met onze warehouse management systeem (WMS). Zo heb jij geen omkijken meer naar je voorraadbeheer en kun jij je richten op dat waar jij goed in bent.

Wat is een WMS-systeem?

Voor een succesvolle webshop is het belangrijk dat goederen altijd op voorraad zijn zonder dat hiervoor extra kosten hoeven te worden gemaakt. Om hier zeker van te zijn, is een efficiënt en nauwkeurig magazijnbeheer van essentieel belang. Hoe meer bestellingen een bedrijf per dag moet verwerken, hoe groter de uitdaging wordt om het magazijn optimaal te kunnen blijven beheren. Terwijl klanten snelle leveringstijden verwachten, is het voor een webshop juist belangrijk om de opslagtijden zo kort mogelijk te houden. Zo worden kosten bespaard en verspillingen van goederen voorkomen.

Om dit zo efficiënt mogelijk te kunnen doen, vertrouwen vele bedrijven op intelligente softwareoplossingen. Daarom maken wij gebruik van een WMS systeem waartoe onze klanten toegang hebben. Een WMS is een systeem waarmee jij eenvoudig en snel inzicht hebt in meer dan alleen jouw voorraden. Met een WMS systeem kun je namelijk niet alleen magazijnhoeveelheden beheren. Ook kun je ook alle andere processen in de distributieketen, zoals de logistiek en bestelprocessen, vanaf één portal inzien en aansturen. Zo maakt ons WMS systeem het voor jou mogelijk om altijd de volledige controle en het overzicht te behoud op je voorraadbeheer.

Verschillende beeldschermen met semsulfilment logo en wms systeem

De voordelen van een WMS systeem

Door gebruik te maken van een WMS systeem kun jij sneller en efficiënter jouw voorraden beheren. Op de lange termijn bespaar jij hiermee niet alleen tijd maar ook onnodige kosten. De tijd- en kosten besparing zit in de volgende voordelen van het gebruik van een WMS systeem.

 

Til je voorraadbeheer naar een hoger niveau

Met een WMS systeem ben jij allereerst altijd in staat om jouw voorraden zo optimaal mogelijk te beheren. Dat is dan ook de reden dat wij deze mogelijkheid graag aan onze partners aanbieden. Via ons WMS systeem heb jij op ieder moment inzicht in de actuele voorraden per product en de daarbij behorende inventarislijsten. Met één klik kun jij direct de inventarislijsten voor het magazijn bekijken en de huidige voorraadniveaus snel en eenvoudig beoordelen.

Onze WMS systeem waarschuwt daarnaast tijdig voor tekorten zodat jij je inkoop hierop ruim van te voren kan aanpassen. Maar we gaven het al even kort aan: met een WMS systeem kun jij meer dan voorraadbeheer alleen.

Laptop met datum

 

Inkoop suggesties

Ons WMS systeem is tevens in staat om passende ordersuggesties te genereren op basis van jouw actuele voorraden. Zo waarschuwt het systeem wanneer minimale voorraadniveaus worden bereikt. Doordat je tijdig weet dat een product zonder voorraad dreigt te komen, kunnen er geen leveringsproblemen ontstaan.

Het WMS systeem kan ook inschatten welke voorraden moeten worden gewijzigd. Vooral bij producten waar het systeem een cyclische schommeling waarneemt, kan het passende ordersuggesties doen. Het staat je uiteraard vrij om uiteindelijk een andere keuze te maken.

Of je nu wel of niet mee eist te gaan in de suggesties die het WMS systeem doet, uiteindelijk kun je enorm profiteren van de automatisch gegenereerde bestelvoorstellen. De ordersuggesties zijn namelijk gebaseerd op actuele gegevens die het hele magazijn omvatten, dus ook de retouren die nog onderweg zijn.

 

Batch- en serienummerbeheer

Het WMS systeem biedt ook de mogelijkheid om alle binnenkomende goederen te voorzien van een  batch- of serienummer. Dit maakt het gemakkelijk om specifieke goederen in de gaten te houden. Zo kunnen nieuwe leveringen eenvoudig worden toegewezen aan specifieke batches.

Scannen van doos

Koppelen van jouw eCommerce platform

Een ander voordeel van ons WMS systeem is dat jij je eCommerce webshop kunt koppelen aan het systeem en zo nog centraler al jouw verkopen kunt beheren. Het systeem werkt met een PIM-integratie en API-koppelingen die het mogelijk maken om jouw eCommerce verkopen zo soepel en efficiënt mogelijk te laten verlopen. ECommerce koppelingen zijn mogelijk met de volgende platformen: WooCommerce, Lightspeed, Shopify en Magento.

Is jouw eCommerce webshop daarnaast actief op verschillende marktplaatsen en wil je via Data Feed Management meer verkopen? Dan biedt ons WMS systeem de mogelijkheid om al jouw verkoopkanalen met het systeem te koppelen. Zo worden al jouw orders centraal verwerkt. De marktplaatsen die gekoppeld kunnen worden met het systeem zijn: Bol.com,  VidaXL, beslist.nl en Groupon.

Meer blogs bekijken
×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?