Hoe kies je een e fulfilment center voor jouw webshop?

Hoe kies je een e fulfilment center voor jouw webshop?

jun 23, 2024

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je nu overweegt om de samenwerking met een fulfilment partner aan te gaan. Zo hadden we het eerder al over het juiste moment voor een webshop eigenaar om de fulfilment van een bedrijf uit handen te geven. De reden waarom jij uiteindelijk kiest voor e fulfilment, zal doorslaggevend zijn bij het kiezen van een geschikte partner. Maar hoe kies je een e fulfilment center voor jouw webshop? 

Er zijn verschillende factoren die een rol zullen spelen bij het kiezen van het juiste fulfilment bedrijf.  Wij helpen jou graag op weg bij het vinden van een geschikte partner. Daarom leggen wij jou hierna uit welke factoren een rol kunnen spelen én waar je op moet letten.

Wat zoek jij in een fulfilment bedrijf?

De reden waarom jij ervoor kiest om de fulfilment van jouw webshop uit te besteden, is één van de meest belangrijke factoren bij het kiezen van een partner. Afhankelijk van je behoefte en wensen zal je namelijk op zoek moeten gaan naar een bedrijf dat  deze dienstverlening aanbiedt. De dienstverlening van iedere fulfilment center zal namelijk variëren. 

De belangrijkste diensten die e fulfilment centers aanbieden zijn:

  • voorraadopslag
  • voorraadbeheer
  • verpakken en verzenden
  • klantenservice
  • retourafhandeling

Sem Fulfilment Services

Bedenk bij het kiezen van een e fulfilment partner goed wat jouw behoeften zijn. Zo is het mogelijk dat je nog niet veel voorraad hebt. Jij kiest dan voor e fulfilment omdat je de afhandeling van orders liever aan een ander overlaat. Op deze manier houd jij meer tijd over om je te richten op de marketing van jouw e-commerce bedrijf. In dat geval ben je op zoek naar een e fulfilment center die geen minimum eisen stelt aan de voorraad of het aantal orders per maand. 

Verkoop je daarentegen op een groot platform, dan is het heel goed denkbaar dat je te maken hebt met veel retourzendingen. Jij hoeft je dan minder zorgen te maken over de minimumeisen aan je voorraad, maar zal moeten zoeken naar een fulfilment partner die ook de retourverwerkingen aanbiedt. Of een bedrijf dat ook de mogelijkheid biedt om je goederen snel in het buitenland leveren of dezelfde dag nog binnen Nederland of België. Vraag daarom altijd na welke diensten een fulfilment partner aanbiedt en en bekijk nauwkeurig of dit aansluit op jouw logistiek behoeften en wensen.

Kies voor een fulfilment bedrijf op een strategische locatie

Naast de dienstverlening die het fulfilment center aanbiedt, is het ook belangrijk om te letten op de locatie waar dit bedrijf gevestigd zit. Zo kun je namelijk jouw verzendkosten zo laag mogelijk houden bij het aanleveren van jouw producten of wanneer je eventueel langs zal gaan bij je fulfilment partner. Hoe centraler hoe sneller je kan schakelen indien nodig en dat zorgt natuurlijk weer voor tevreden klanten.

Zitten jouw klanten voornamelijk in Nederland of België en kies je voor fulfilment in Nederland, dan zullen de verschillen niet zo heel groot zijn. Bevinden jouw klanten zich echter in het buitenland en kies je voor een buitenlandse logistieke partner? Dan zal je ook de fiscale regelgeving die daarbij komt kijken moeten nagaan. Laat je daarover adviseren door het fulfilment bedrijf dat jij op het oog hebt.

Maar ook wanneer jouw klanten zich in het buitenland bevinden, kun je gebaat zijn bij een Nederlandse fulfilment partner dat logistiek strategisch gevestigd zit. Denk aan een vliegveld of kanaal nabij het fulfilment center zodat je voorraden de warehouse makkelijk kunnen bereiken.

Een e fulfilment partner die met jou meedenkt

De wijze waarop het fulfilment center jouw goederen verpakt en verzend, bepaalt de uitstraling van jouw webshop. Het is daarom belangrijk dat het e fulfilment bedrijf de mogelijkheid biedt om de verpakkingen die uitstraling te geven die past bij je webshop. Zo zijn er fulfilment partners die verschillende verpakkingsopties aanbieden. Ook kunnen zij een samenwerking hebben met een producent van verzendverpakkingen die jouw logo op de verzenddoos  kunnen drukken. Dit wordt dan tegen gereduceerd tarief aangeboden. 

Maar ook het zorgvuldig verpakken van goederen in standaard bruine verzenddozen dient met zorg en aandacht te gebeuren. Klanten merken al gauw op of er aandacht is besteed aan het verpakken van de bestelling. Zo houdt het e fulfilment bedrijf je klanten tevreden.

Daarnaast is het belangrijk om een  fulfilment bedrijf te vinden die graag met jou meedenkt. Want uiteindelijk zal de fulfilment partner het goed zicht hebben op jouw voorraden, bestelvolumes en de retouren. Het is dan net dat extra stukje dienstverlening wanneer je fulfilment partner jou attendeert op voorraden die opraken. Om hierin te voorzien zijn er een aantal fulfiment centers die werken met een warehouse management systeem. Ons WMS systeem zorgt ervoor dat jij ieder moment van de dag een up-to-date overzicht hebt van je voorraden en de status van de bestellingen.

Ben je op zoek naar een betrouwbare e fulfilment partner die aansluit op jouw behoefte en wensen? SEM fulfilment denkt graag met jou mee, Benieuwd wat wij jou kunnen bieden? Vul dan hier jouw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk vrijblijvend contact met je op! Mocht je eerst nog vragen hebben over het uitbesteden van je fulfilment, dan kun je contact met ons opnemen via 088 – 606 94 00 of via info@semfulfilment.nl.

Meer blogs bekijken
×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?